vineri, 18 iunie 2010

LECTURA , O CĂLĂTORIE SPRE INIMĂ ŞI MINTE

Se intitulează manifestarea culturală ce a avea loc joi 17 iunie 2010 începând cu ora 11 : 00 la Casa de Cultură din Oraşul Anina. Manifestarea este organizată de către Primăria Oraşului Anina, Biblioteca Judeţeană „ Paul Iorgovici ” din Reşiţa şi cenaclul literal „ Virgil Birou ” Anina.
În cadrul manifestării care va marca aniversarea a 107 ani de la naşterea scriitorului Virgil Birou. Cu acest prilej Bibliotecii Casei de Cultură Anina i sa atribui denumirea de Biblioteca Orăşenească „ Virgil Birou ” Anina.
Totodată a avut loc lansarea numărului 10 al revistei de literatură, artă şi cultură „ Arcadia ” şi lansarea volumului de poezie „ Cenuşa Lunii ” semnat de poetul Laurian Lodoabă din Lugoj.
La această amplă manifestare au participa bibliotecari din Judeţul Caraş-Severin, scriitori şi poeţi din Timiş şi Caraş-Severin, scriitori şi poeţi din Serbia, cadre didactice din judeţul nostru şi judeţul Timiş.


joi, 3 iunie 2010

1 Iunie ziua copilului.

Casa de Cultură din Anina a organizat cu ocazia zilei de 1 iunie – ziua copilului expoziţia de pictură „ Joc de Culori ”.
Expun membrii cercului „ Paleta ” al Casei de Cultură Anina.
Expoziţia va fi deschisă până în data de 18 iunie 2010, poate fi vizitată zilnic între orele 10:00 – 17:00.